HTML Logo by World Wide Web Consortium (www.w3.org). Click to learn more about our commitment to accessibility and standards.

Moving forward with Composr

ocPortal has been relaunched as Composr CMS, which is now in beta. ocPortal 9 will be superseded by Composr 10.

Head over to compo.sr for our new site, and to our migration roadmap. Existing ocPortal member accounts have been mirrored.


Every site needs pictures!

Every site needs pictures! Clicking on Gallery link prior to adding a Gallery produces a generic error "ID missing"

Creating the first gallery does not work so easy (or rather, not as intuitive as could be…explaination follows). The issue is with the Parent. Root is the only option and is presented to the user as a link, not something checkable or clickable. Clicking Add Gallery produces a validation error regarding Parent not selected (no suprise there). The only way I could get it to add was to click Preview first, then Add. Repeating the process indicated to me my error: clicking the link. Setting up the second gallery worked AOK knowing that I only had to click the link. This may or may not be intuitive to the user. Many or most are used to check boxes, radio buttons and drop downs.
The resulting page after creating the gallery is OK, however, the Add Gallery link is gone. This will make bulk adding of Galleries a bit more of a chore. Going back to the site, still no go on the Gallery link: "A critical parameter, id, was missing.' is the error. Here is the link: (this is generic from install; domain has been modified to protect the innocent ;-) ) http://ocportal.insert-domain-here.com/site/index.php?page=galleries&type=misc
Catalogues and Downloads in this link group work AOK.

View all
Edited