HTML Logo by World Wide Web Consortium (www.w3.org). Click to learn more about our commitment to accessibility and standards.

Moving forward with Composr

ocPortal has been relaunched as Composr CMS, which is now in beta. ocPortal 9 will be superseded by Composr 10.

Head over to compo.sr for our new site, and to our migration roadmap. Existing ocPortal member accounts have been mirrored.


Creating simple menu

Login / Search

 [ Join | More ]
 Add topic 
Posted
Rating:
#98071 (In Topic #19387)
Avatar

Well-settled

After new installation of version 9,07 I can't create simple menu in no way, althoug in lower version I had it

What I didn't, menu doesn't appear anyway...

I already don't ecpect some help....
Aditionaly I could say that OCPortal system is very complicated for simple user, tutorials as well...

Look at my images

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98073
Avatar

v9 uses a flat menu by default because it is much more touch friendly. I appreciate that it is confusing that there is no way to see deeper menu items in this menu type, we may change that.

Here is how to change the menu type:
2013-06-25_2046 - ocProducts's library


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98074
Avatar

Aditionaly I could say that OCPortal system is very complicated for simple user, tutorials as well…

If you can think of any way to simplify it without removing functionality that people want, please report this feedback and we might make a change based on it.


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98088
Avatar

Well-settled

Dear Chris,

Thank you for video. I will try…

I see you have really many tutorials. As for simplify of written tutorials maybe more pictures examples could help ?
OCPortal is quite different like all other CMS; thefore there are many dificultes to understand it :-)
I know  Drupal, Wordpress...and very good Joomla...

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98089
Avatar

Well-settled

I have disabled wisiwyg editor in menu Zone editor and can't find how to enable it

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Item has a rating of 5 (Liked by Chris GrahamLiked by Guest)  
Rating:
#98108
Avatar

Community saint

when in the zone editor you should see (usually on the last line) something like {pg_hint: no_wysiwyg} if you delete this, the link to re-enable disable the editor will reappear after saving
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98115
Avatar

Well-settled

Thank you, Duk,
I got wysiwyg, and did acording video

mut no menu appear :-(

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98116
Avatar

Community saint

Did you clear caches using website tools in admin section?
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98117
Avatar

Well-settled

I see menu in Block construction assistant, but do not see on website: menu doesn't open

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98118
Avatar

Well-settled

No.

To clear Admin zone / Tools/ Website clean tools ?
I ticked and have cleaned Purge the block cacheing.

It is OK? the same


Last edit: by Beata

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98135
Avatar

Community saint

You cleared cache in the right place. I just visited site though and your content block is not being displayed as tree which is what Chris video link suggests you do via the Zone editor. Perhaps you forgot to press save somewhere when done?

Back to the top
 
Posted
Rating:
#98136
Avatar

Community saint

I noticed from your image the  "Save" button is obscured from the link relationship section and I know on occasion I have forgotten to  scroll down and find the save button after adding menu items.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98144
Avatar

Well-settled

Yes, you are right.
The first time I have forgotten to  scroll down and find the save button after adding menu items.

But later I noticed I repeated many time the same actions and saved 2 times, but don't see some results.
I see menu in Block construction assistant and it extends, but on front page no results, menu isn't alive
Maybe I need something to write or choose in Param and Tray Status ?
Maybe my camcode pages are in not right Welcome zone?

With next post i show all process

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98146
Avatar

Well-settled

I am making menu "Augintiniai" with 2 links
Look at assistant:


Menu

 Clicking on preview


No results on website audrone.serveriai.lt/straipsniai/

P.S. As you see I haven't  resolve one place with Lithuanian characters(on logO) - this later,

but now I am concerned about menu

The third time I am attaching 4 images and again with errors and again can't save

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98147
Avatar

Well-settled

No possibility to attach images or even them zipped
I see Preview and New post buttons

I am giving link to download

http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/menu.rar


Last edit: by Beata

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98154
Avatar

Community saint

hmm. Judging by your pictures it looks to me like you've done everything correctly. And it looks like your theme is based off the original default using the wizard so I would find it hard to blame the theme.

Maybe  you have discovered a legitimate bug of some sorts? I will have to leave you back into Chris hands to answer this one sorry. Thought I could help but my menu experiences are limited.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98160
Avatar

Okay :)

Menu type not saving

I can understand why this would be very confusing. It is because the left panel has an English version and a Lithuanian version. You edited the Lithuanian version, but not the English version.

I advise going to http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/config_editor.php and changing the default language from EN to LT.

Missing second menu link

I don't think you saved. I had a look on your site: it was not there in the menu editor. I added it and it worked.

No attach options here

You need to click the 'reply' button or the 'full editor' button to get attachment options.

Characters in logo

Unfortunately the font we use to generate the image (in the logo generator / setup wizard) does not support Lithuanian. You'll need to make your own logo and upload.


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98161
Avatar

We will make a small change to ocPortal to make the default language more obvious.

Before:


After:


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98167
Avatar

Well-settled

I can't again send you post with quotes in full editor.
 I got errors:
There is an error (The tag quote was closed but it was not the last tag in that level to be opened, which was semihtml) in your Comcode at line 17. Like with images…previuosly

I will try in other way


Last edit: by Beata

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
Posted
Rating:
#98168
Avatar

Well-settled

Something happenned with your full editor?

I have two buttons, when I write "Preview" and "New Post"

After clicking one of them I am getting error.

Look at image:
New Page 1

My trial to learn ocPortal
~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://audrone.serveriai.lt/straipsniai/
Back to the top
 
There are too many online users to list.
Control functions:

Quick reply   Expand