HTML Logo by World Wide Web Consortium (www.w3.org). Click to learn more about our commitment to accessibility and standards.

Moving forward with Composr

ocPortal has been relaunched as Composr CMS, which is now in beta. ocPortal 9 will be superseded by Composr 10.

Head over to compo.sr for our new site, and to our migration roadmap. Existing ocPortal member accounts have been mirrored.


[SOLVED!] New site built, error on start up??

Login / Search

 [ Join | More ]
 Add topic 
Posted
Rating:
#90774 (In Topic #18326)
Avatar

Honoured member

Ok, here's my latest issue!
I've built a new site using 8.1.4 and just completed the install.  I deleted the install.php file and went to the URL/adminzone, and I get nothing but this message:

A potential hacking attempt has been detected. Please do not be alarmed: approximately half of the suspected attempts are triggered innocently (the software intentionally has a paranoid security model, to give you very high security). Real hacking attempts are almost always caused by 'bots' (computer programs) that automatically crawl the internet looking for websites which may contain vulnerabilities, and then reporting any found vulnerabilities to their 'master' for future exploitation (usually, to assist in spam relaying). If this was a real hack attempt, it has failed - you might want to try and analyse the logged details (in case it gives clues to a real and persistent offender). More information on security is given in the software documentation. Reason: IP address: N/A Member ID: Username: User Agent (typically, the web browser): Referrer: Operating System: Date and time: URL:

I have deployed this same version on another server a few days ago and everything went perfectly, is there something that I did wrong??  If I go to the main URL for the new site, it's just blank...nothing shows up at all.

Thanks again in advance,
Mark




Last edit: by superiorpyro
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90775
Avatar

You should have received an email with the details. What did that say exactly?


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90780
Avatar

Honoured member

Hi Chris,

No I didn't receive an email??  Since this is all entirely brand new, would you suggest I blow away the directory and the DB and start over?

I'm really puzzled by this because as I said, I'd just set up a demo 8.1.4 site a few days back (on a different server) and it went perfect.


Mark
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90781
Avatar

Ah, actually I realise since v8 you wouldn't yet as your admin account has no email address. What's in your ocp_hackattack table?


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90785
Avatar

Honoured member

Which field...pick one!

Back to the top
 
Posted
Rating:
#90786
Avatar

Honoured member

Which field...pick one!

Back to the top
 
Posted
Rating:
#90787
Avatar

Hmm, are you sure that's the right table? There are no rows, hence no hack attacks in there. Check it's the right DB, and maybe your table prefix is different for this site.


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90790
Avatar

Honoured member

I double checked, Chris, it's the right DB because this is a brand new server that's never had OCP on it, so there is only one DB on there.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90793
Avatar

This is a bit bizarre. I just double checked the code, and the row is added to that table before an error message is shown. If you'd like me to take a look please open a bug report ticket with the passwords I'd need to login to the hosting control panel (I am happy to – I don't like leaving mysteries uninvestigated).


Become a fan of ocPortal on Facebook or add me as a friend. Add me on on Twitter.
Was I helpful?
  • If not, please let us know how we can do better (please try and propose any bigger ideas in such a way that they are fundable and scalable).
  • If so, please let others know about ocPortal whenever you see the opportunity.
  • If my reply is too Vulcan or expressed too much in business-strategy terms, and not particularly personal, I apologise. As a company & project maintainer, time is very limited to me, so usually when I write a reply I try and make it generic advice to all readers. I'm also naturally a joined-up thinker, so I always express my thoughts in combined business and technical terms. I recognise not everyone likes that, don't let my Vulcan-thinking stop you enjoying ocPortal on fun personal projects.
  • If my response can inspire a community tutorial, that's a great way of giving back to the project as a user.
Back to the top
 
Posted
Rating:
#90795
Avatar

Honoured member

Thanks Chris!!

I agree, it IS very strange?  As I mentioned, before I go to the client and ask permission to share the cpanel info with OCP, since this is a brand new install, I really haven't invested any time in terms of setting up the site, so I am going to delete the directory and the DB, and just start over.

If I end up with the same result the second time, I will most certainly open the ticket and get you the information.  Either way I will leave this thread open for the next few minutes and let you know if the rebuild works or if you need to go in.

As always, I'm grateful for the awesome support and help from you and the others here!

Regards,
Mark

Back to the top
 
Posted
Rating:
#90797
Avatar

Honoured member

Ok, so I wiped out the directory and the DB and started over from scratch and.... all is good.  There must have been a glitch during the install at some point, so Chris, you're not going crazy after all!

Thx again,
Mark
Back to the top
 
1 guests and 0 members have just viewed this: None
Control functions:

Quick reply   Contract

Your name:
Your message: